Ако все още не сте регистрирани, можете да го направите сега. Регистрацията е лесна, бърза и безплатна.

Продавам био картофи Бизнес

преди 1 година Продавалник Сливен   107 прегледи

--

  • Продавам био картофи

0.0 звезди

Регион: Сливен
Цена: -- По договаряне

Състав на картофите
Смятало се че, картофът съдържа голямо количество нишесте и калории, и затова не е особено полезен. Тези обвинения обаче са неоснователни, а именно заради тях не са забелязвани полезните свойства на зеленчука. Енергийната стойност на килограм картофи е приблизително 800-900 калории, а качеството на картофения белтък е балансирано по състав на аминокиселини, в сравнение с белтъка на млякото и яйцата. Картофът съдържа и цял набор незаменими аминокиселини, благодарение на които той може да се консумира често и намалява чувството на глад.
Картофът съдържа разнообразни елементи и витамини, а също и никотинови и пантотенови киселини, скорбяла. Елементите, влизащи в състава на картофите, не са ваши врагове, а приятели.
Картофите са богати и на минерални вещества. По съдържание на минерали те превъзхождат дори някои зеленчуци. В картофите се съдържа калий (568 мг%), необходим за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата и нервно-мускулната система, както и за поддържане на водния баланс. В медицината, поради наличието на соли на калия, картофът се използва като средство за повишаване диурезата.
Важно е да се включват картофи в храненето на хора, които ще извършват тежки физически натоварвания, придружени със значително изпотяване. Калият укрепва артериите и се използва като средство за понижаване на кръвното налягане и стимулиране на дишането. Картофите могат да нормализират киселинно-алкалното равновесие в организма, тъй като в него предимно преобладават алкални елементи.
Само с картофи човек може да живее дълго време, което показва богатството на неговия химичен състав. Енергията на един картоф е максимум 418 кДж. Толкова е енергията, която се доставя от малка ябълка, портокал и половин грейпфрут. Никой обаче не смята, че от тези плодове може да се напълнее.
Лечебни свойства на картофа
В състава на картофа има малко натрий и мазнина. Но това не са единствените плюсове. В състава на картофа се съдържа скорбяла, която помага да се понижи холестеролът. Има и огромно количество калий. Сега разбирате защо кардиолозите посъветват пациентите си да ядат картофи – калият помага за профилактиката на сърдечните заболявания.
Скорбялата придава на картофа неговата ронливост: поради това картофът се използва за направата на диетичен хляб. Картофената скорбяла е основна съставка при изработването на определени лекарства. Така, че искате или не, дори и чрез лекарства, този продукт постъпва във вашия организъм. При това намалява раздразващото въздействие на лекарствата върху стомаха, като има предпазно и противовъзпалително действие.
В картофите присъстват регулатори на обмена на мазнините и холестерола – това са метионин, холин, аспарагинова и глутаминова киселина. Изследванията показват, че под влиянието на тези елементите, се намалява съдържание на холестерола в черния дроб и се увеличава изработката на полезни стомашни бактериални витамини.
Благодарение на тези свойства на картофа , съществуват много диети. С цел понижаване на теглото при хипертония, можете да направите картофено-млечна диета, която ежедневно включва чаша мляко за закуска, 300 гр. картофено пюре за обяд и вечеря – едно яйце и супена лъжица растително масло.
При чернодробни болести картофено-яйчната диета е полезна. Тя включва: 30 гр. печени, картофи (без сол) и 30 гр. яйца на ден. Това задоволят потребностите на болния от аминокиселини, без да го претоварвате с белтъчини.
Приготвените от картофи ястия не натоварват стомашно-чревния тракт, а съединителната тъкан и пектинът, съдържащи се в картофа, нормализират работата на червата.
Сокът от картофи е полезен, той ограничава отделянето на стомашните сокове и облекчава спазмите, а съдържащата се в него скорбяла активизира смилаемите ферменти и защитава стомашните стени от агресивното въздействие на стомашните сокове.
Картофи се употребяват и при други различни заболявания – високо кръвно налягане, язва на червата и стомаха, болести на бъбреците, панкреаса, отлагане на соли, хемороиди, стомашни киселини, различни отоци, нощна болка в стомаха (чувство на глад).
Приемат се 100-150 грама 1-2 пъти дневно 30 минути преди хранене. Приемът се повтаря в зависимост от здравословното състояние, но през пролетта и есента е задължителен. Картофите са препоръчителни за хора с ниска киселинност на стомашния сок с високо съдържание на захар в кръвта, страдащи от диабет. За тях се препоръчва да започнат лечение със сурови картофи в малки дози.
Полезни са и инхалации с картофени пари, особено при простудни заболявания с кашлица, при трудно храчене, както и при ларингити и трахеити. В тези случаи картофите се варят в малко количество вода. След това главата се завива с кърпа, парата се диша 5-10 минути, като постепенно се увеличава времето.
Печени на дървени въглища картофи са полезни при болест на сърцето, алергии, диария, състояния с недостиг на калий в организма.

Особености

Състояние: Ново
Доставка::
За сметка на купувача