Ако все още не сте регистрирани, можете да го направите сега. Регистрацията е лесна, бърза и безплатна.

Л-изосерин - аминокиселина за физическа и физиологична активност. Естествен антидепресант. Лична

преди 1 месец Дом и градина София   43 прегледа

50

  • Л-изосерин - аминокиселина за физическа и физиологична активност. Есте...

0.0 звезди

Регион: София
Цена: 50

Л - изосерин чист 99 % прахообразен.
Цена: 250 гр. - 50 лв.
Доставка по куриер.
За поръчки моля пишете ми в контактната форма на саита или на моя имеил .
Биохимични и физиологични ефекти.
Доказано е, че L-изосеринът има различни биохимични и физиологични ефекти.
Доказано е, че повишава активността на някои ензими, като допамин хидроксилаза, и стимулира освобождаването наневротрансмитери, като серотонин и допамин.
Доказано е също, че има ефект върху метаболизма на някои лекарства и модулира активността на някои хормони, като кортизол.
Допамин и серотонин: мозъчни химикали.
Научна статия.
Резюме.
Допаминът и серотонинът са химически пратеници или невротрансмитери, които помагат за регулирането на много телесни функции. Допаминът участва в движението, координацията и чувството на удоволствие и награда. Серотонинът също участва в емоциите, но също така влияе върху храносмилането и метаболизма.Хората понякога наричат допамина и серотонина „хормоните на щастието“ поради ролята, която играят в регулирането на настроението и емоциите.Какво е допамин?Невроните в мозъка освобождават допамин, който пренася сигнали между невроните.Тялото използва допамин, за да създаде химикали, наречени норепинефрин и епинефрин.
Допаминът играе неразделна роля в системата за възнаграждение, група от мозъчни процеси, които контролират мотивацията, желанието и глада.Нивата на допамин също влияят върху следните телесни функции: настроение; сън; изучаване на движение; бдителност; кръвотечение;отделяне на урина.
Какво е серотонин?
Серотонинът е друг невротрансмитер, присъстващ в мозъка.Въпреки това, повече от 90% доверен източник от общия серотонин в тялото се намира в ентерохромафиновите клетки в червата, където помага за регулиране на движението на храносмилателната система.В допълнение към подпомагането на храносмилането, серотонинът участва в регулирането на: цикълът сън-събуждане; настроение и емоции; метаболизъм и апетит; познание и концентрация; хормонална активност; телесна температура; съсирване на кръвта.
Разлики между допамин и серотонин
Въпреки че и допаминът, и серотонинът предават съобщения между невроните и влияят на настроението и концентрацията, те имат някои други различни функции.Допаминът, например, предава сигнали между невроните, които контролират движенията на тялото и координацията.Този невротрансмитер също играе роля в мозъчния център за удоволствие и награда и управлява много поведения. По-високите нива на допамин могат да доведат до чувство на еуфория, блаженство и повишена мотивация и концентрация. Следователно излагането на вещества и дейности, които повишават допамина, може да стане пристрастяващо за някои хора.Подобно на допамина, серотонинът може да повлияе на настроението и емоциите на хората, но също така помага за регулиране на храносмилателните функции, като апетит, метаболизъм и чревна подвижност.
Прилики между допамин и серотонин.
И допаминът, и серотонинът са невротрансмитери с положителни асоциации.Те също са невромодулатори, което означава, че за разлика от други невротрансмитери, те са в състояние да комуникират с много неврони, които са близо, както и далеч от мястото на освобождаване на допамин или серотонин.Като невромодулатори, допаминът и серотонинът също изпращат сигнали, които продължават по-дълго от сигналите на други невротрансмитери.Връзката между допамин и серотонинНевротрансмитерите не действат независимо. Те взаимодействат и се влияят един на друг, за да поддържат внимателен химичен баланс в тялото. Съществуват силни връзки между системите на серотонин и допамин, както структурно, така и във функция.В някои случаи обаче серотонинът може да инхибира производството на допамин, което означава, че ниските нива на серотонин могат да доведат до свръхпроизводство на допамин. Това може да доведе до импулсивно поведение поради ролята, която допаминът играе в поведението, търсещо награда.Допаминът и серотонинът също имат различен ефект върху апетита. Серотонинът е мощен подтискащ апетита, но хората изпитват задоволително повишаване на допамина след консумация на храна, независимо дали е балансирана храна или боклуци. Несъзнателното желание за подобно удоволствие, генерирано от допамин, може да програмира хората да преяждат и да наддават на тегло.
Резюме.
Серотонинът допринася за широк спектър от телесни функции и много аспекти на благосъстоянието може да зависят от баланса в активността на серотонина.В повечето случаи обаче измерването на нивата на серотонин не е начин за диагностициране на здравословно състояние.

Особености

Състояние: Ново
Доставка::
За сметка на купувача