Ако все още не сте регистрирани, можете да го направите сега. Регистрацията е лесна, бърза и безплатна.

Листа от орех Лична

преди 1 година Дом и градина Берковица   57 прегледи

6

  • Листа от орех

0.0 звезди

Регион: Берковица
Цена: 6

Продавам свежи листа от орех за чай, тинктура или сушене. Подбирам най-големите които имам.
Цената е за опаковка от 20 броя. Големина: средно големи.
(Предлагам и по-малки, ако посочите по Ваше желание.)
Качество: не са пръскани. Отглеждани са "био" без химикали и торове. Чисти са след дъждовете. Далеч от коли, домашни животни и изпарения и прах.
Предлагането ни на този продукт зависи от предпоставките на сезона.
Бърза доставка с Еконт или Спид и (по Ваш избор) с наложен платеж и опция Преглед.
При покупка на други вещи от тук на стойност 39 лв изпращам подарък-изненада.
При поръчки над 79 лв закупени други вещи от тук от офис на Еконт или Спиди, доставката до Вас заплащам аз.
СВОЙСТВА
Орехови листа се прилагат под формата на отвари, мехлеми, тинктури, чайове и все по-често намерят своето място във фармакологията. Използват се като антимикробно, антидиаритично, антипаразитно, кератолитично, тонизиращо и газогонно средство.
Специални горчиви вещества, танини, пектих и др., съдържащи се в листата на ореха, дават възможност да се прилагат на рани и абсцеси.
Могат да ги използват като антисептик. Подходящи са за използване и от хора с диабет, защото от тях значително се намалява нивото на кръвна захар и стимулира възстановяването на ?-клетки в панкреаса. Клинични проучвания доказват инхибиторна активност на полифенолни компоненти на ореховите листа спрямо различни ензими като захароза, гликозидаза, амилаза и малтаза. Учени са доказали, че растението оказва положителен ефект при генетично наследство на захарен диабет тип две.
Широко приложение намират при борбата с гъбичките, както и при афти в устната кухина. Листата на дървото проявяват антимикотична активност срещу редица видове гъбички. Изследвания показват, че всички сортове орехи притежават противогъбично действие срещу криптококус неоформанс и кандида албиканс.
В доста култури отварата от листата на орех се използва и вътрешно при различни заболявания. Прилагат се при нарушено храносмилане, като унищожава микроорганизмите, които причиняват проблеми с храносмилането. Облекчава болката в стомаха, подходяща е при гастрит и колит.
Специалисти препоръчват отвара от листат на орех при болки от ревматизъм и при подагра. Според някои лекари чай от листата на ореха помага за облекчаване на менструални болки при жените.
Благодарение на противовъзпалителните им свойства, отвара от листата се прилага успешно и при пародонтит и стоматит, укрепва венците и дезинфекцира рани. Някои специалисти препоръчват отварата при болки в гърлото и зачервени сливици.
Подобряват храносмилането и заздравяват косата.

Особености

Състояние: Ново
Доставка::
За сметка на купувача